Video Kerkdiensten Protestantse gemeente Dongen en Rijen
0 %
Evaluatie van de alternatieve videokerkdiensten

In de afgelopen maanden hebben we geproefd van de vele mogelijkheden die de alternatieve videokerkdiensten boden: - Filmpjes van koren en van kerk- en andere muziek; sprekers vanuit woonkamers en tuinen, filmpjes van en voor Kliederkerkers;
Op dit moment van schrijven (met nog twee alternatieve vieringen te gaan) zijn onze uitzendingen meer dan 3000 keer aangeklikt (waarbij we natuurlijk niet weten of mensen de filmpjes helemaal gezien hebben). We hebben gemerkt dat mensen kerkdiensten bekeken op voor hen geschikte momenten. De reacties waren positief (zeker ook van mensen die de uitzending via Langstraat Media konden volgen (dus via de t.v.). Het zou jammer zijn om terug te gaan naar de oude situatie zónder iets met onze opgedane ervaringen te doen.

Wanneer vanaf 5 juli de kerkdiensten rechtstreeks worden uitgezonden vanuit onze kerk kan iedereen om 10.00 uur de dienst meevieren, ofwel in de kerk, of gewoon thuis op een moment dat u of jou uitkomt. We hebben helaas niet de mogelijkheid om allerlei verschillende filmpjes van Youtube te laten zien bij de rechtstreekse uitzendingen. De diensten zullen dus een ander karakter krijgen dan de alternatieve videokerkdiensten. We hebben één camera, we mogen niet samen zingen, onze mogelijkheden zijn wat meer beperkt, maar wie wil kan op zondagmorgen weer naar de kerk!

Om de alternatieve videodiensten van de afgelopen maanden te evalueren met het oog op de toekomst vragen wij u/jou om onze enquête in te vullen.